Κλασική φιλολογία

Αισχύλου Ορέστεια
Αισχύλου Ορέστεια

Price:   €15.00

Προσθήκη στο καλάθι:         
Details: Συγγραφέας: Simon Goldhill

Μετάφραση:

Έτος έκδοσης: 2008

Σελίδες / Μέγεθος: 216 / 21x14

ISBN: 978-960-354-224-7

Περιγραφή του βιβλίου:

Η μελέτη του Simon Goldhill συνιστά μια γενική εισαγωγή στην Ορέστεια του Αισχύλου - τη μόνη τριλογία της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας που διασώθηκε ακέραιη -, που συγχρόνως αποτελεί την κορυφαία δημιουργία του ευρωπαϊκού θεάτρου και ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Το πρώτο μέρος της μελέτης περιστρέφεται γύρω από το πολιτικό και κοινωνικό υπόβαθρο του τραγικού είδους εν γένει, καθώς και γύρω από τη μείζονα αθηναϊκή εορτή των εν άστει Διονυσίων, στο πλαίσιο της οποίας η τριλογία παραστάθηκε για πρώτη φορά.
Το δεύτερο, και εκτενέστερο, τμήμα της μελέτης αφιερώνεται στην αναλυτική πραγμάτευση της Ορέστειας. Ο Simon Goldhill εστιάζει το ενδιαφέρον του στους κεντρικούς θεματικούς άξονες της τριλογίας - θεοδικία και ανθρωποδικία, οικογενειακή άρα και ύβρις, ισχύς και αυθεντία, ενοχή και εκδίκηση, αντιπαράθεση των δύο φύλων και καθεστηκυία τάξη, μύθος και ιδεολογία του αθηναϊκού άστεως. Τέλος, το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο της μελέτης είναι αφιερωμένο στην επίδραση που άσκησε η Ορέστεια.
Η σαφήνεια και η ενάργεια που διακρίνουν την εργασία του Simon Goldhill, και η βιβλιογραφία που τη συνοδεύει, την καθιστούν πολύτιμο οδηγό για φοιτητές και διδάσκοντες, καθώς και για το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό.

Αξιολογήσεις: 0

Το προϊόν προστέθηκε στον κατάλογο στις Τρίτη 22 Ιανουάριος, 2008.

Το καλάθι αγορών είναι άδειο.
Ενεργοί χρήστες
Υπάρχουν: 4 Επισκέπτες ενεργός(οί).