Βυζάντιο

Γ. Γεμιστός Πλήθων. Ο φιλόσοφος του Μυστρά
Γ. Γεμιστός Πλήθων. Ο φιλόσοφος του Μυστρά

Price:   €12.00

Προσθήκη στο καλάθι:         
Details:

Συγγραφέας: Σπέντζας Σάββας Παρ.

Έτος: 1987 (4η έκδοση)

Σελίδες: 192

 

Περιγραφή του βιβλίου:

 

Ο κ. Σπέντζας ερευνά με αυτοτέλεια και επιστημονι­κή σκέψη την πολύπλευρη φυσιογνωμία του Πλήθωνος και θεμελιώνει την άποψη, ότι ο τρόπος αυτός με τον οποίο ο Πλήθων αντιμετωπίζει προβλήματα που απασχο­λούν σήμερα τις οργανωμένες κοινωνίες, όπως η ενιαία φορολογία, η δίκαιη κατανομή των φόρων, η συνεπής διαχείριση και τα αποτελέσματα των δαπανών, αναδεικνύ- ει τον Πλήθωνα ως πρόδρομο της οικονομικής επιστή­μης·

Άγγελος Θ. Αγγελόπουλος Ακαδημαϊκός — Καθηγητής Πανεπιστημίου & Π.Α.Σ.Π.Ε.

 

Η πιο αξιόλογη και υποδειγματική από όσες εργασίες γνωρίζουμε, αφιερωμένη στις κοινωνικές και οικονομι­κές αντιλήψεις (ιδέες) του Πλήθωνος παραμένει η δια­τριβή του Έλληνα Επιστήμονα Σάββα Παρ. Σπέντζα.

Για τη χαρακτηριστική της αξιολόγηση της δημιουρ­γίας του Πλήθωνος, όσον αφορά τους εντελώς προσωπι­κούς πολιτικοοικονομικούς όρους και κατηγορίες που χρησιμοποιεί. Είναι αυτός «ο μεγάλος διδάσκαλος και πρωτεργάτης» της οικονομικής επιστήμης, που μοιραία μετά από αιώνες καλλιέργησαν άλλες Σχολές τις σκέ­ψεις του και τις ιδέες του για τα οικονομικά και κοινωνι­κά θέματα.

Ι.Ρ. Μεντβέντεφ του Ιστορικού Ινστιτούτου της Ακαδημίας των Επιστημών του Λένινγκραντ

 

Θεμελιώνει και συστηματοποιεί σε ευρύτερη βάση διάσπαρτες σκέψεις και χωρίς επαρκή αιτιολόγηση μέχρι σήμερα, με την ομοιότητα των οικονομικών απόψεων του Πλήθωνος προς εκείνες των Φυσιοκρατών και των εδαφομεταρρυθμιστών του αγροτικού Σοσιαλισμού, έτσι ώ­στε να αποδεικνύεται πρόδρομος και σκαπανέας της οι­κονομικής επιστήμης.

Δημήτριος Εμ. Καλλιτσουνάκις (1888-1982) Καθηγητής της Α.Σ.Ο. & Ε.Ε. & Π.Α.Σ.Π.Ε.

Αξιολογήσεις: 0

Το προϊόν προστέθηκε στον κατάλογο στις Τρίτη 16 Ιούλιος, 2013.

Το καλάθι αγορών είναι άδειο.
Ενεργοί χρήστες
Υπάρχουν: 4 Επισκέπτες ενεργός(οί).