Αρχαία ιστορία

Αθήνα και Σπάρτη
Αθήνα και Σπάρτη

Price:   €12.00

Προσθήκη στο καλάθι:         
Details: Συγγραφέας: Todd, S.C.

Μετάφραση: Φαράκλας Χρ.

Έτος: 2005

Σελίδες / Μέγεθος: 154 / 21x14

ISBN: 960-354-173-7

Περιγραφή του βιβλίου:
Η συντηρητική Σπάρτη και η δημοκρατική Αθήνα ήταν οι βασικοί διεκδικητές της ηγεσίας του κλασικού ελληνικού κόσμου. Σε αντίθεση με πολλές εισαγωγές στο θέμα, οι οποίες επικεντρώνονται στην ιστορική αφήγηση, το βιβλίο Αθήνα και Σπάρτη εστιάζεται ειδικά στην εικόνα των δύο κοινωνιών.

Αυτό το ενδιαφέρον βιβλίο περιέχει πάνω από είκοσι φωτογραφίες, χάρτες και σχεδιαγράμματα και δεν προϋποθέτει προγενέστερη μελέτη, γνώση της ελληνικής ιστορίας.

Πρόκειται για ένα βιβλίο συνοπτικό, αν και κατατοπιστικό, το οποίο είναι εφοδιασμένο με εικόνες και προτάσεις για περαιτέρω ανάγνωση και μελέτη. Το έργο αυτό προορίζεται για σπουδαστές και δασκάλους του κλασικού πολιτισμού και της αρχαίας ιστορίας στο σχολείο, στο κολέγιο και στο πανεπιστήμιο.

Ο Stephen Todd είναι λέκτορας των Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Keele. Είναι συγγραφέας του βιβλίου The Shape of Athenian Law (1993) [Η Μορφή του αθηναϊκού νόμου] και συνεκδότης του Nomos: Essays in Athenian Law, Politics and Society (1990) [Νόμος: Δοκίμια για την αθηναϊκή νομοθεσία, την πολιτική και την κοινωνία]

Αξιολογήσεις: 0

Το προϊόν προστέθηκε στον κατάλογο στις Παρασκευή 24 Μάρτιος, 2006.

Το καλάθι αγορών είναι άδειο.
Ενεργοί χρήστες
Υπάρχουν: 4 Επισκέπτες ενεργός(οί).