Αρχαία ιστορία

Ο Θουκυδιδης και η διαμόρφωση της ιστορίας
Ο Θουκυδιδης και η διαμόρφωση της ιστορίας

Price:   €19.00

Προσθήκη στο καλάθι:         
Details: Συγγραφέας: Emily Greenwood

Μετάφραση: Χιωτέλλης Παναγιώτης

Έτος έκδοσης: 2011

Σελίδες / Μέγεθος: 244 / 24x17

ISBN: 978-960-354-287-2

Περιγραφή του βιβλίου:

Το έργο του Θουκυδίδη είναι ένα από τα δύο μνημειώδη έργα, σε πεζό λόγο, της ελληνικής γλώσσας που έχουν επιζήσει από τον πέμπτο αιώνα π.Χ. Στον εικοστό πρώτο αιώνα συνεχίζει να θέτει αντιμαχόμενα ερωτήματα στους αναγνώστες του, από τους οποίους απαιτείται να ισορροπήσουν με ευελιξία και επιδεξιότητα.

Το βιβλίο αυτό προσεγγίζει τη διαμόρφωση της ιστορίας από τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες. Εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο ο Θουκυδίδης διαμόρφωσε την ιστορία και με ποιο τρόπο η αφήγηση του διαμορφώνει την εμπειρία μας ως αναγνώστη της Ιστορίας. Επιπλέον, εξετάζει και τη σχέση ανάμεσα στο έργο του Θουκυδίδη και τους σύγχρονους του θεσμούς, όπως αυτόν του θεάτρου, που διαμόρφωσαν τον τρόπο που προσεγγίζει το θέμα του. Τρίτον, το βιβλίο αυτό που διερευνά το ρόλο που έπαιξαν οι αρχαίοι αναγνώστες και οι νεώτεροι μελετητές στη διαμόρφωση του τρόπου με τον οποίο προσλαμβάνουμε την ιστορία

Η Emily Greenwood διδάσκει ελληνική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του St. Andrews. Έχει δημοσιεύσει εργασίες για τον Θουκυδίδη, τον Ηρόδοτο και την υποδοχή των Κλασικών Σπουδών από το λαό της Καραϊβικής.

Αξιολογήσεις: 0

Το προϊόν προστέθηκε στον κατάλογο στις Σάββατο 12 Νοέμβριος, 2011.