Αρχαιολογία

Η αρχαιολογία σήμερα
Η αρχαιολογία σήμερα

Price:   €40.00

Προσθήκη στο καλάθι:         
Details: Συγγραφέας: Μελάς Μανώλης

Έτος έκδοσης: 2003

Σελίδες / Μέγεθος: 556 / 24x17

ISBN: 960-354-138-9

Περιγραφή του βιβλίου:

Η μελέτη του Μανόλη Μελά Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ έρχεται να προσθέσει ένα σημαντικό ελληνικό παρόν στον χώρο της θεωρητικής ελληνικής αρχαιολογίας και να προσφέρει ένα πολύτιμο συνθετικό βοήθημα όχι μόνο στους σπουδαστές και στους καθηγητές της επιστήμης αυτής αλλά και γενικά ένα ελληνόγλωσσο πόνημα στην περιοχή της ευρωπαϊκής θεωρητικής αρχαιολογίας. Είναι σημαντική η συμβολή της μελέτης στην περιοχή της σχεδόν καχεκτικής ελληνόγλωσσης βιβλιογραφίας με θέμα τη θεωρητική αρχαιολογία. Μια συμβολή που καθιστά το βιβλίο «απαραίτητο» και , γι΄ αυτόν τον λόγο, άκρως ευπρόσδεκτο.

Το άλλο χαρακτηριστικό του είναι ο όγκος των πληροφοριών που προσφέρονται από τον συγγραφέα, όσον αφορά την ιστορική εξέλιξη της θεωρητικής σκέψης στην Αρχαιολογία, τη συχνότητα με την οποία μια θεωρία διαδέχεται την άλλη, δείγμα της αδυναμίας, ουσιαστικά, να διατυπωθεί ένα πλήρες και αξιόπιστο ερμηνευτικό μοντέλο στην περιοχή της αρχαιολογικής έρευνας και, τέλος, αναφορικά με την οργανική εξάρτηση της αρχαιολογικής θεωρίας από τις προτάσεις της επιστημολογίας έως και τις επιμέρους θεωρητικές διατυπώσεις των ανθρωπιστικών επιστημών.

Ο Μανόλης Μελάς δεν αρκείται μόνο σε μια τυπική ξενάγηση στον ασφυκτικό κόσμο της αρχαιολογικής θεωρίας, παρεμβαίνει κριτικά, αξιολογεί χωρίς να απορρίπτει και, γενικά, κατορθώνει να συγγράψει ένα πολύπλευρο κείμενο διαφωτιστικό, κατατοπιστικό και εύληπτο.

Αξιολογήσεις: 0

Το προϊόν προστέθηκε στον κατάλογο στις Τετάρτη 29 Μάρτιος, 2006.

Το καλάθι αγορών είναι άδειο.
Ενεργοί χρήστες
Υπάρχουν: 2 Επισκέπτες ενεργός(οί).