Αρχαιολογία

Θεοί, Ήρωες και Σοφοί
Θεοί, Ήρωες και Σοφοί

Price:   €35.00

Προσθήκη στο καλάθι:         
Details:

Ανακαλύπτοντας τον κόσμο των αρχαίων Ελλήνων

 

Συγγραφέας: John Camp & Elizabeth Fisher

Μετάφραση:

Έτος έκδοσης: 2005

Σελίδες / Μέγεθος: 230 / 25x19,5

ISBN: 960-354-178-8

Περιγραφή του βιβλίου: Οι John Camp, διευθυντής των ανασκαφών στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας και η Elizabeth Fisher, Αυθεντία στην Εποχή του Χαλκού στην Ελλάδα, συνεργάστηκαν για να μας δώσουν αυτό το υπέροχα εικονογραφημένο βιβλίο που ξεκινά από την Παλαιολιθική και Νεολιθική Ελλάδα για να καταλήξει, στον επίλογό του, στην άνοδο του Χριστιανισμού και τη δημιουργία του Βυζαντίου, περνώντας από όλα τα στάδια της ελληνικής αρχαιότητας, τον Μ. Αλέξανδρο, την Ελληνιστική Εποχή, και τη συνάντηση με του Ρωμαίους. Το αναλυτικό ευρετήριο βοηθά τον αναγνώστη να βρει εύκολα τα σημεία που τον ενδιαφέρουν.

Η Ανατολική Μεσόγειος υπήρξε ανέκαθεν το σημείο επαφής και σύγκρουσης ανάμεσα στην ανατολή και τη Δύση και, από τη μυθολογία μέχρι σήμερα, σύγκρουση εστιάζεται γύρω από το Αιγαίο: οι Έλληνες εναντίον της Τροίας, ο ελληνικός αποικισμός και η εγκατάσταση στη Μικρά Ασία και τη Νότια Ιταλία, οι κατακτήσεις του Αλέξανδρου, η επέμβαση των Ρωμαίων στον ελληνικό κόσμο, η διάδοση του Χριστιανισμού, η άνοδος του Ισλάμ, οι Σταυροφορίες και τέλος η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς.

Αποσπάσματα από κλασικούς συγγραφείς και επιγραφές λειτουργούν ως αυτόπτες μάρτυρες που καταγράφουν γεγονότα, ανθρώπους και τόπους ζωντανεύοντας την καθημερινή ζωή κι αφήνοντας τους Έλληνες να μιλήσουν οι ίδιοι για λογαριασμό τους.

Πρόκειται για μια μεγαλειώδη, εμβριθή και έγκυρη επισκόπηση του ελληνικού πολιτισμού

Αξιολογήσεις: 0

Το προϊόν προστέθηκε στον κατάλογο στις Τρίτη 28 Μάρτιος, 2006.

Το καλάθι αγορών είναι άδειο.
Ενεργοί χρήστες
Υπάρχουν: 4 Επισκέπτες ενεργός(οί).