Αρχαιολογία

Εισαγωγή στη μουσειολογία και στην προληπτική συντήρηση
Εισαγωγή στη μουσειολογία και στην προληπτική συντήρηση

Price:   €22.00

Προσθήκη στο καλάθι:         
Details:

2η έκδοση

Συγγραφέας: Ορφανίδη Λαϊα & Λυριτζής Ιωάννης

Έτος έκδοσης: 2012

Σελίδες / Μέγεθος: 316 / 21x14

ISBN: 978-960-354-320-6

Περιγραφή του βιβλίου:

Η Μουσειολογία είναι μια σχετικά νέα εφαρμοσμένη επιστήμη, που άρχισε να διδάσκεται στα Πανεπιστήμια μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ως συνέπεια της μεταπολεμικής αναζήτησης από τους λαούς, των εθνικών πολιτισμικών τους ταυτοτήτων και της συνειδητοποίησης της κεφαλαιώδους σημασίας της έρευνας, της συντήρησης και της ανάδειξης των καταλοίπων της πολιτισμικής τους κληρονομιάς.

Το βιβλίο αυτό αποτελείται από δύο μέρη: Η Εισαγωγή στην Μουσειολογία (πρώτο μέρος) προσδιορίζει την επιστήμη στο σύνολο της και θέτει τις βάσεις των γνωστικών της συνιστωσών αλλά και των γενικότερων προβληματισμών πάνω στα μουσειακά θέματα. Η Εισαγωγή στην Προληπτική Συντήρηση (δεύτερο μέρος) ασχολείται διεξοδικότερα με τους πρακτικούς τρόπους προφύλαξης των μουσειακών αντικειμένων και ανασκαφικού υλικού, γι’ αυτό και βασίζεται περισσότερο στην φυσικοχημεία.

Το κείμενο είναι γραμμένο κατά τρόπο που να μπορεί να απευθύνεται τόσο σε επιστημονικό όσο και σε ευρύτερο κοινό. Η νέα έκδοση αποτελεί βελτίωση και εμπλουτισμό με νεώτερα δεδομένα, ενώ και τα δύο μέρη ενισχύονται με πλούσια βιβλιογραφία.

Αξιολογήσεις: 0

Το προϊόν προστέθηκε στον κατάλογο στις Δευτέρα 27 Μάρτιος, 2006.