Αρχαιολογία

Οι Αρχαιότητες της Αθήνας και της Αττικής
Οι Αρχαιότητες της Αθήνας και της Αττικής

Price:   €35.00

Προσθήκη στο καλάθι:         
Details:

Συγγραφέας: John M. Camp

Μετάφραση: Μαίρη Κλεώπα

Έτος έκδοσης: 2009

Σελίδες / Μέγεθος: 432 / 24x17

ISBN: 978-960-354-237-7

Περιγραφή του βιβλίου:

Από τις προσωπικότητες που συνδέονται με τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του ελληνικού κλασικού πολιτισμού πολλές κατάγονταν από την Αθήνα, ενώ άλλες έφθασαν εδώ απ' όλη την περιοχή της Μεσογείου για να συμβάλουν στην εξαιρετική πνευματική και καλλιτεχνική άνθηση αυτής της περιόδου. Πολιτικοί και ιστορικοί, θεατρικοί συγγραφείς και καλλιτέχνες, φιλόσοφοι και ρήτορες, όπως ο Θουκυδίδης, ο Αισχύλος, ο Σωκράτης, ο Φειδίας, ο Ευριπίδης, ο Δημοσθένης, ο Αριστοτέλης, ο Πραξιτέλης, ήκμασαν εδώ κατά τον 5ο και 4ο π.Χ. αιώνα, την εποχή που η Αθήνα ήταν η πιο ισχυρή πόλη - κράτος της Ελλάδας. Όλοι αυτοί οι άνδρες φύτεψαν τους σπόρους του Δυτικού πολιτισμού.

Ο καθηγητής John M. Camp, με το ολοκληρωμένο αυτό βιβλίο του, παρουσιάζει μιαν ενημερωμένη επισκόπηση των μνημείων της αρχαίας Αθήνας και της Αττικής, κάνοντας μια πλήρη περιήγηση στην περιοχή αυτή. Το πλούσια εικονογραφημένο έργο του θα προσελκύσει όχι μόνο τους επιστήμονες και τους σπουδαστές του Ελληνικού πολιτισμού αλλά και τους επισκέπτες που εξερευνούν τις αρχαίες τοποθεσίες.

Ο John M. Camp είναι διευθυντής των ανασκαφών στην Αρχαία Αθηναϊκή Αγορά που πραγματοποιεί η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών Αθηνών και καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας στο Randolph - Macon College.

Αξιολογήσεις: 0

Το προϊόν προστέθηκε στον κατάλογο στις Τρίτη 05 Μάιος, 2009.

Το καλάθι αγορών είναι άδειο.
Ενεργοί χρήστες
Υπάρχουν: 3 Επισκέπτες ενεργός(οί).